Colecția Retro

"Retro" este prima colectie particulară de costume de epocă din România. Adina Nanu are o experien?ă unică de peste 50 de ani în domeniul istoriei artelor şi a costumului.

Colecţia este separată pe şapte săli şi structurată pe ani şi perioade. Expoziţia cuprinde câteva sute de costume, care au aparţinut familiei sale sau prietenilor donatori, de la obiecte de vestimentație, accesorii, obiecte decorative sau din budoarul doamnelor din Belle Epoque, rochii de zi şi de seară, pălării, costume masculine din interbelic şi până la costume din perioada hippie sau punk.

Expunerea porneste de la ideea că moda se inspiră întotdeauna din trecut. în vara asta, de pildă, îmbrăcămintea oamenilor de pe stradă pare complet diferită de cea care se purta acum un secol. în primii ani după 1900, uitându-ne mai bine, observăm însă că lumea pare numai a-si fi lepădat hainele de deasupra, ramânând în lenjeria de dedesubt. Bărbatii în cămasă sau maiou si în izmenele care se cheamă short, femeile în combinezon sau jupon sau în corsetul care, de când a fost lansat pe scena de Madonna, semnat J.P. Gaultier, a devenit o piesă vestimentară curentă. Acesta este motivul pentru care l-am ales să ilustreze afisele si invitatiile expozitiei. Adina Nanu


Acum expozția vă aşteaptă să o vizitați la Universitatea Artifex. Locul se află pe strada Str. Econom Cezărescu, nr. 47-49, sector 6.

Trimite un mail la contact@adinananu.ro pentru programare.